TRIMSALON FANCY-DOG

Behandelingen

oren uitplukken
oren uitplukken

De behandelingen die plaats vinden in Trimsalon Fancy-dog

 

 

 

 

 

 ontwollen en voetjes uitknippen

 

  

KNIPPEN

Dit gebeurt met de hand met een platte schaar, hij wordt in model geknipt volgens de rasstandaard of naar uw wens.

 

EFFILEREN

Dit is het uitdunnen of inkorten van de vacht met een speciale schaar zodat het toch natuurlijk oogt.

 

PLUKKEN

Hiermee wordt bedoeld dat de dode haren verwijderd worden uit de vacht. Dit kan 2 of 4 x per jaar afhankelijk per ras. Als de hond 4 x per jaar komt wordt hij gestript, elke keer wordt er dan een deel van de losse vacht verwijderd de rest blijft zitten, zo oogt de vacht natuurlijker en de hond ziet er na de behandeling niet zo kaal uit. U moet er wel op letten dat u de hond ca. 2 wk voor het plukken niet in bad doet, het plukken gaat dan niet of moeilijk.

 

SCHEREN

Dit gebeurt met behulp van de tondeuse, lengte word vooraf met u besproken.

 

ONTKLITTEN

Dit is de vacht uitkammen, van klitten en vilt ontdoen met behulp van een speciale klittenkam en spray. Mits deze klitten niet op de huid zitten. Een hond die erg veel klitten heeft zal alleen nog geholpen kunnen worden met de tondeuse.

 

WASSEN

De hond wordt gewassen met een speciale honden shampoo die de huid en vacht optimaal verzorgt. U kunt ook bij mij terecht als de hond via de dierenarts met medicinale shampoo gewassen moet worden.

 

FÖHNEN

Dit gebeurt met de handföhn of de waterblazer. Of de honden gaan in de droogkast, die langzaam warme lucht circuleert. De meeste honden vinden dit zeer prettig.